ford cougar

Almost Mustang: Ford Cougar

Een bijna vergeten Ford die je echt niet vaak meer ziet rijden. Jammer eigenlijk, maar velen zullen hem kennen als ‘getuned gebakje’. Toch is deze auto fabrieksklaar echt een pareltje!

Trouwe lezers weten nu wel dat ook deze auto niet te huur is via dit platform. De Ford Cougar is een grote coupe die tussen 1998 en 2002 is geproduceerd. Eigenlijk zou het een opvolger van de Probe worden, maar na nog eens goed evalueren ging de Probe er uit en kwam de Cougar er in.ford cougar v6 1999

 

Het was de tweede poging van Ford om op de Europese markt een sport coupe te krijgen, als deugdelijke opvolger van de Ford Capri. Echter ook hier hadden we eigenlijk beter een Mustang kunnen hebben. Maar goed de knappe koppen bij Ford hadden vast andere ideeën…

 

 

Technisch gezien was er niets op aan te merken. De auto werd gemaakt in Duitsland en had een rechter en een linker uitvoering. Zo was hij in Engeland en Australië ook beschikbaar. Helaas hielp dat niet mee aan de verkoop aantallen, maar bekijk het zo: het maakt de Cougar net zo uniek in Nederland als de Mustang!

 

 

 

ford cougar tuning

Helaas is de auto vaak onder handen genomen door ‘liefhebbers’. Verlagen, grote taartschep, 1200Watt speakers en niet te vergeten de downforce wannahaves voor de ruitenwissers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

facebook deel mee op twitter deel mee op googleplusdeel mee op youtubedeel mee op instagram


 

© 2018 Mustang-rijden.nl. All Rights Reserved. Site en onderhoud door: Saarloos Advies