Ford Capri huren

Almost Mustang: Ford Capri

Vele van ons kennen hem wel, de Europese snelle compacte ‘sportscar’ van Ford, de Capri. Iets vergelijkbaars huren? Pak gewoon een Mustang! Toen was het de juiste wagen op het juiste moment, maar nu weten we beter.


Ford Capri II XL 1974De Capri kwam in 1969 op de Europese markt en wat de poging van Ford om die markt beter te domineren. Aangezien hun Mustang zo populair was, dachten ze dat ze dat ook wel in europa konden doen, maar dan met een kleinere variant.


ford capri mk3De auto werd met name in Engeland, Duitsland en België gebouwd en dus ook daar goed verkocht. We hebben de verkoopcijfers niet van die tijd in Nederland, maar de verhalen uit die goede oude tijd aanhorende kunnen we stellen dat ook in Nederland de auto populair was (en is!). Het is een auto die op basis van Ford Cortina is gebouwd. In de loop der jaren is de auto enkele keren aangepast. Echter werd de verkoop steeds minder richting eind jaren zeventig.

 

 

 


ford capri mk2 raceHet idee dat het een slechte auto zou zijn is in twee kampen te splitsen. Ja, de auto won vele races, was een geliefde rallywagen en had een uitstekende wegligging. Nee, de auto is eigenlijk door Ford uit de handel gehaald, omdat hij makkelijk kon ontploffen als de Capri ‘verkeerd’ werd aangereden.

 


Aangezien Mustang-rijden.nl geen Capri’s verhuurd, maar wel veel liefde en affectie heeft voor dit model gaan we ons inzetten om in ieder geval één exemplaar beschikbaar te stellen.

 

Reacties  

+1 #2 Henderik 04-09-2015 08:52
leuk artikel trouwens :lol:
0 #1 Henderik 04-09-2015 08:52
Ik kan eigenlijk niet wachten! Ik hoop al jaren in zo'n wagen te rijden. Vroeger had ik er ééntje, maar die werd gestolen en ging ik naar een Opel Corsa. Fout!

facebook deel mee op twitter deel mee op googleplusdeel mee op youtubedeel mee op instagram


 

© 2018 Mustang-rijden.nl. All Rights Reserved. Site en onderhoud door: Saarloos Advies