Delorean huren

De DeLorean

Een bijna vergeten auto; de DeLorean. Het moet toch even gemeld worden, want wij vergeten deze (trouw)auto niet!

 

Wij stellen 'vergeten' omdat er nieuwe generaties autoliefhebbers komen, die zeker de Mustang kennen, maar helaas niet meer de DeLorean. Deze website is natuurlijk door en voor Mustang liefhebbers, echter is er sparke van een zekere kruisbestuiving in de liefde. Mocht DeLorean net zoals Mustang 50 jaar bestaan, dan hadden we zeker delorean-rijden.nl gemaakt! De DeLorean is het bekendst van de films 'back to the future' met bekende namen als Marty Mcfly en Doc. Doc werd gespeeld door Cristopher Lloyd en luisterde naar de naam Emmett Brown. Hij had een DeLorean omgebouwd tot tijdmachine, welke later ook nog eens kon vliegen en op afval reed. Om even flauw het tweede deel van de film er bij te pakken en een vergelijkingen te leggen tussen de geschetste toekomst uit 2015 en de werkelijkheid: Jaws15, nee. Hoverboard, ja. Zelf sluitende schoenen, nee. Replica's daarvan, ja. Cafés met robots, ja. Pestkoppen met uitvouwbare knuppels, van alle tijden.

Delorean TrouwautoDe DeLorean speelde toch echt een grote rol in de film. In die tijd (we praten over 1985) was de auto vergeten en in één klap wereld beroemd. De DMC-12 zoals de auto echt heet (zoals Astra van Opel) was de eerste 'massa productie' auto van DMC (DeLorean Motor Company). De firma DMC werd opgericht door John DeLorean eind jaren 70 en alweer failliet verklaard in 1982. John heeft voor die tijd een hoge functie bekleed bij Pontiac, echter was hij niet meer tevreden met welke koers dat merk uit ging.

 

Delorean TrouwautoDe DMC-12 kenmerkt zich door de roestvrij stalen platen waarmee de auto is gemaakt. De auto is ontworpen door Giorgetto Giugiaro. Hij was ook betrokken bij het ontwerp van de DeTomaso, een andere publiekslieveling en hebben daardoor een beetje dezelfde strakke lijnen in het ontwerp. Naast Giorgetto was ook Colin Chapman betrokken bij het design. Hij was toen werkzaam voor Lotus en kluste een beetje bij. Dit is goed te zien aan de keuzes en concessies die gemaakt en gedaan zijn bij het ontwerp.


Onderdelen voor de auto werden overal vandaan gehaald. Hierdoor is de auto tot op heden nog goed te onderhouden, omdat er eigenlijk weinig maatwerk in de auto zit (behalve natuurlijk de auto zelf met zijn roestvrijstalen carrosserie. De auto heeft een middenmoter, zoals de Renault Alpine en vleugeldeuren zoals Lamborghi die wel eens gebruikt. De vleugeldeuren maken de auto heel speciaal. In gebruik voegt het natuurlijk niets toe, behalve dat met in en uitstappen je wat dichter kan parkeren naast een andere bolide (totdat deze de deur openslingert en leer je dat ook wel weer af). De generatie die is opgegroeid met Back to the Future 

MASK

kent vaak ook wel Matt Trakker, met zijn kenmerkende rode Chevrolet Camaro met vleugeldeuren. Overigens waren deze voldoende om te kunnen vliegen…

 


De DeLorean is dus eigenlijk de DMC-12. Echter omdat DMC naast de DMC-12 enkel op papier de DMC-80 heeft gemaakt noemt iedereen de DMC-12 de DeLorean. John

mag blij zijn, want zijn naam komt zo wel mooi in alle boekjes te staan. Naja, blij. Zoals vermeld is DMC in 1982 failliet gegaan. Ze hadden een mooie auto gemaakt, niet al te duur, echter werd de onderneming beschuldigd van witwassen en cocaïne handel. Ook in deze tijd kunnen dat soort beschuldigingen, waar of niet waar, een onderneming kapot maken.

 


Van de auto zijn bijna 9.000 stuks geproduceerd. Een aanzienlijk aantal voor die tijd. Hierdoor zijn niet heel veel auto’s aan de man gebracht en door de problemen van DMC bleven veel dealers met een voorraad zitten. Toen niet zo leuk, maar nu zorgt het voor een overvloed aan onderdelen om zo een echte DMC-12 weer in ere te herstellen.Delorean Trouwauto

 

 

In 2004 kwam het eerste gerucht de markt in dat de DeLorean weer op de markt kwam. Ons hartje maakte een sprongetje. Naast een sprongetje moet je ook je hart vasthouden, omdat een merk als Spijker dit niet zo goed heeft gedaan. Tony Lelardi heeft alle rechten omtrent de auto in handen, echter werd het weer een beetje stil rondom de auto.

Delorean

 

Door de achtergronden van de oprichters en de marketingimpuls van de film is het bijna logisch dat de DeLorean als Amerikaanse auto wordt gezien. Als linkje met deze website (behalve de passie voor mooie auto’s) kan er gezegd worden: ‘tijdens het ontwerp proces is ooit het Ford V6 blok overwogen”.

 


Mocht je meer willen weten over de auto kun je altijd aankloppen bij de DeLorean club.

Een overzicht van verhuurders:

http://www.oldtimerverhuur.nl/autoshtm/delorean.htm

 

Reacties  

0 #1 Zita 23-10-2018 19:10
I see you don't monetize your page, don't waste your traffic, you
can earn additional bucks every month. You can use the best
adsense alternative for any type of website (they approve all websites), for
more info simply search in gooogle: boorfe's tips monetize your
website

my homepage :: BestCamille: FollowEtsuko.blogspot.se

facebook deel mee op twitter deel mee op googleplusdeel mee op youtubedeel mee op instagram


 

© 2018 Mustang-rijden.nl. All Rights Reserved. Site en onderhoud door: Saarloos Advies